fredag 6. mars 2009

Franske Smørhorn

I dag har vi bakt franske smørhorn (sprø horn som minner litt om croissanter). De er raske og enkle og lage, og er kjempe gode når de er nystekt:P

_MG_2133Oppskrift 16 stk:
25 gr. gjær
3 dl vann
1 egg
1 ts salt
ca 1 liter hvetemel
125 gr kald margarin eller smør
Pensling:
2-3 ss smør/margarin
1 egg

Smuldre gjær i bakebollen. Rør inn lunkent vann (37°C). Tilsett egg, salt og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig til den slipper bakebollen.
Kjevl deigen ut til en flat leiv (ca. 25 x 40 cm).
Skjær margarin i tynne skiver og dekk halve deigen. Brett den andre halvdelen over og trykk godt langs kantene. Kjevl deigen ut til en firkant som er ca 1 cm tykk, og brett deigen. Gjenta dette 3 ganger.
Dekk deigen med plastfolie og la den hvile i kjøleskap ca 20 min.
Kjevle deigen ut og brett på samme måte. Gjenta tre ganger.
Del deigen i 2, og kjevl den ut til en sirkel. Skjær opp i 8 trekanter (på samme måte som du skjærer pizza). Pensle dem med smeltet fett og rull dem sammen til horn (de kan også fylles med ost før du ruller sammen).
Etterheves under klede i ca 30 min. Pensles med vispet egg.

Stekes midt i ovnen ved 250°C i 10 min.
Holdbarhet: Bør spises nystekte. Et par dager i brødboks, varmes opp ved 175°C før servering. Fryses i maks 3 mnd.

Ingen kommentarer:

If you don't understand Norwegian,
select your language in the google translator to the left.